Da vi i år også gerne vil sætte fokus på MASKINSTRIK, er vi så heldige at nogle af de flittige kvinder fra Kunsthåndværkergruppen "NETMASKERNE"   i ordets bogstaveligste forstand indtager  scenen i den gamle Remise under Strikke-hæklefestivalen.

Netmaskerne er en gruppe på 70 maskinstrikkere, som er super dygtige, og som har haft udstillinger adskillige prominente steder. På deres hjemmeside  http://www.netmaskerne.dk/ står følgende :

"Udstillingerne har været vist følgende steder: TextilForum i Herning, Museet på Sønderborg Slot, Viborg Stiftsmuseum, Modemessen CIFF i Bella Centret, Museet på Koldinghus, Lyngby Stadsbibliotek, Værket i Randers, Kunstladen på Fanø, Hørvævsmuseet på Krengerup, Fussingø Slot, Aarhus Bymuseum, Tuse Næs Kunsthåndværk, Kvindemuseet i Aarhus og Amalienborgmuseet i København. Flere af udstillingsstederne har Netmaskerne samarbejdet med gentagne gange."

Eva Folke og Vera Molberg har hver deres stand og Elsebeth Houmand  sidder hele dagen og demonstrer maskinstrik, som jo i sandhed ikke blot er at trække en "slæde" frem og tilbage.

Netmaskerne fylder scenen med 18-20 flotte modeller fra deres seneste udstillinger Unikaform” og ”Kongelige inspirationer”, og det glæder os rigtig meget, at de vil dele synet af disse flotte unikamodeller og have det store arbejde med at samle disse modeller.

Netop nu er Kunsthåndværkergruppen Netmaskerne aktuel med udstillingen ”Strik på Højenloft”Herregården Staarup Hovedgaard ved Skive, hvor 80 stykker strik er udstillet frem til d. 24. august.

En helt ny censureret udstilling er planlagt til 2016 med start på Museet på Koldinghus.