293 meter lange Super Seje, Stribede, Strikkede SØREN SLANGE bliver her båret
fra torvet i Brande op i RemisenBrande, hvor den var udstillet under
Brandes første strikkefestival September 2012.

Fernisering af strik Brande glad 2012 060.JPG

Strik Brande Glad.
I foråret 2012  tog 3 strikkeglade quinder fra Brande initiativet til et stort strikkeprojekt i Brande. Foruden en stor STRIKKEFESTIVAL I BRANDE, som blev planlagt til at løbe af stabelen i september 2012 I RemisenBrande, bestemte Dina Blomstrand formand for handelsstandsforeningen, Bibliotekar Ilse Christensen og Designer Marianne Sommer at lave et stort strikkeprojekt, hvor man ville Yarn bombe Brande i løbet af sommeren og efteråret.

Strikkeforening.
De tog derfor initiativ til at starte en strikkeklub i Brandes nye cafe TANKEFRYD. Det er blevet et tilløbsstykke uden lige. I løbet af en måned fik foreningen ca. 100 interesserede på maillisten – og i stedet for 3 planlagte strikkeaftener i foråret og 3 i efteråret 2012, greb det om sig og blev til en strikkeaften hver 14. dag, og sådan har det kørt siden.

Verdens længste strikkede Slange.
Marianne Sommer fik i den forbindelse den sjove ide, at man foruden at strikke til træer og andet i byen, også skulle strikke verdens længste slange. Forsigtigt kalkulerede hun med 100 meter. Rigtig mange af klubbens medlemmer indleverede strik til slangen, men også ikke medlemmer strikkede for fulde gardiner på projektet. Bl.a. deltog 5 klasserne på Præstelundsskolen ivrigt, og de har strikket halen af slangen. Og i løbet af sommeren blev der i alt strikket 290 meter slange.

Fælleskab.
Det har været HELT FANTASTISK at være en del af dette projekt. Et samarbejde på kryds og tværs af alder, strikkeevner, nationalitet og bopæl – som man sjældent ser. Efterhånden som slangen blev monteret voksede ambitionerne, og man mødtes mange gange og syede strikket sammen.

Ramasjang.
Da Ramasjang gæstede Herning blev Søren Slange, Marianne Sommer og 5. klasserne fra Præstelundsskolen i Brande inviteret til at deltage i programmet. Det var stort, og Søren Slange fik stor omtale. Det er fantastisk at se, hvordan børnene bliver begejstrede for Søren Slange, som ER et imponerende stykke hverdagskunst, fortæller Marianne Sommer.

Tourné.
Søren Slange er på tourné pt. Først var den udstillet i RemisenBrande under og efter strikkefestivalen, hvor alle dagplejebørn i Brande var inviteret op og kigge. Dernæst på bibliotekerne i Brande og Ikast – igen til stor fornøjelse for gæsterne. Mange børnehaver i Brande har med stor succes besøgt Brande Bibliotek og set slangen. Derefter har Søren slange været på tourné rundt på forskellige biblioteker i Midt og Vestjylland. Bl.a. Brande, Ikast, Skjern og Ringkøbing.

Sådan kan man låne Søren Slange til udstilling. 

Alle der har lyst og mulighed for at udstille Søren Slange kan mod selv at fragte den frem og tilbage mulighed for at få lov til at låne ham - helst 2-3 måneder af gangen eller længere.

Slangen skal transporteres på en lukket trailer. Den fylder ca. 3 m3. Den kan arrangeres på mange måder, og alle steder der har haft den udstillet, kan fortælle om sjove oplevelser med den. Slangen er fyldt med flamingokugler, som ligger i en inderslange af stof.  Den er ikke beregnet til at lege i - kun til dekoration.

Søren Slange gæstede i Januar-februar 2012 TEXTILFORUM i Herning.

Det var et imponerende syn, der mødte en, når man trådte ind i forgangen på Textilforum i Herning.
Her var den 290 m lang strikkede slange udstillet.